Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Участие на представители на ДКСИ в онлайн ...

Участие на представители на ДКСИ в онлайн среща на Националните органи по сигурността на държавите от Югоизточна Европа, членки на Съвета за регионално сътрудничество (SEENSA)

На  6 април 2020 г., в рамките на SEENSA, се проведе онлайн среща на представители на Националните органи по сигурността на държавите от Югоизточна Европа, членки на Съвета за регионално сътрудничество. От страна на ДКСИ участие взеха заместник-председателят на Комисията Иван Павлов и представители на дирекция „Правна и международноправна дейност“.

Участниците обсъдиха развитието на SEENSA дейностите в контекста на разпространението на коронавируса и промените, които трябва да бъдат извършени във формата на сътрудничеството. Отчитайки настоящата ситуация, бе взето решение всички SEENSA срещи и инициативи, изискващи жив контакт, да бъдат прекратени. SEENSA сътрудничеството ще се осъществява чрез онлайн срещи и дискусии, вкл. извършване на проучвания по теми от взаимен интерес и обсъждане на проекти на документи чрез размяна по имейл. Следвайки добре изграденото сътрудничество между тях, участниците изразиха уверение, че 10-та SEENSA среща на ниво „Ръководители“, чийто домакин ще бъде Националният орган по сигурността на Република България, ще бъде успешна, независимо от периода, в който ще бъде проведена.