Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > ДКСИ проведе тематично обучение на тема: ...

ДКСИ проведе тематично обучение на тема: „Защита на автоматизирани информационни системи или мрежи”

На 21 и 22 април 2016 г. в Учебния център на Държавната комисия по сигурността на информацията в град Банкя се проведе обучение на тема: „Защита на автоматизирани информационни системи или мрежи”. В обучението взеха участие 25 служители по сигурността на АИС/М и системни администратори от органи на изпълнителната власт, органи на съдебната власт, общински администрации и търговски дружества.

Експертите от ДКСИ - лектори и водещи практическите занятия на обучението, обстойно разгледаха особеностите при планиране и прилагане на мерки за защита на класифицирана информация, която се обработва в АИС/М, акредитирането на такива мрежи, защитата от компрометиращи електромагнитни излъчвания, криптографската сигурност. Проведено беше практическо занятие по изготвяне на документи по сигурността. Обучаемите бяха запознати със защитата на класифицираната информация на Европейския съюз и НАТО, с която се работи в комуникационни и информационни системи.

Участниците в курса зададоха множество конкретни въпроси,  на които получиха изчерпателни отговори. Всички обучаеми получиха удостоверения за преминато обучение по защита на автоматизирани информационни системи или мрежи.