Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Работна среща между председателя на ...

Работна среща между председателя на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова и извънредния и пълномощен посланик на Обединеното кралство в Република България Н. Пр. господин Джонатън Алън

На 4 юли 2012 година в София председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова проведе работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Обединеното кралство в Република България   Н. Пр. господин Джонатън Алън.

Госпожа Маркова представи дейността на ДКСИ като Национален орган по сигурността на информацията на Република България в съответствие с изискванията на Европейския съюз и НАТО.

Беше обсъдено договореното споразумение за взаимна защита на класифицирана информация между Република България и Обединеното кралство и възможността за подписването му през месец септември тази година в рамките на предстоящата международна конференция, организирана от ДКСИ по повод нейната десета годишнина.

От своя страна посланик Алън изрази своето задоволство от успешното развитие на преговорите и предстоящото подписване.

Госпожа Маркова обърна внимание върху значението на двустранните споразумения за взаимна защита и обмен на класифицирана информация, защото те установяват правната рамка на сътрудничество в различни сфери на обществения живот, налагащи обмен на класифицирана информация.

По-нататък по време на срещата госпожа Маркова запозна посланика с дейността на  Учебния център на ДКСИ в гр. Банкя и възможността да бъдат поканени лектори от Обединеното кралство по различни актуални теми като например киберсигурността и кибератаките.

Негово превъзходителство потвърди своята готовност за съдействие и своята увереност в ползотворното сътрудничество между посолството на Обединеното кралство и Държавната комисия по сигурността на информацията.

Срещата се проведе в сградата на ДКСИ и протече в работна атмосфера.