Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Работна среща между председателя на ...

Работна среща между председателя на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова и извънредния и пълномощен посланик на Република Армения в Република България Н.Пр. господин Арсен Схоян

На 9 декември 2011 година в София председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова проведе работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Република Армения в Република България Н.Пр. господин Арсен Схоян.

По време на срещата беше представена дейността на Държавната комисия по сигурността на информацията в качеството й на Национален орган по сигурността на информацията на Република България. Беше обсъден и проектът на споразумение за защита и обмен на класифицирана информация, връчен по дипломатически път на Република Армения. Подчертана беше важната роля на подобен род споразумения, доколкото те установяват правната рамка за обмен и взаимна защита на класифицирана информация. Господин Схоян изрази интереса на арменската страна и се ангажира да предостави информация относно развитието на тяхната национална процедура по споразумението в най-кратък срок.

Госпожа Цвета Маркова представи Учебния център на ДКСИ в гр. Банкя,  в който се обучават служители по сигурността на информацията от всички организационни единици в Република България. Н.Пр. господин Арсен Схоян подчерта интереса, който би могла да има арменската страна към такива обучения и възможността Центърът в гр. Банкя да бъде посещаван от представители на заинтересованите ведомства от Република Армения. 
 
Двете страни потвърдиха своята готовност за сътрудничество.

Срещата се проведе в Учебния център на ДКСИ в гр. Банкя и протече в работна атмосфера.