Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Работна среща между председателя на ...

Работна среща между председателя на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова и извънредния и пълномощен посланик на Азербайджанската република в Република България Н. Пр. господин Емил Каримов

На 29 септември 2011 г. в София председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова проведе работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Азербайджанската република в Република България Н. Пр. господин Емил Каримов.

Негово превъзходителство господин Каримов благодари на госпожа Маркова за отделеното време и подчерта своето задоволство от положителното развитие на отношенията между двете държави в областта на защитата на класифицираната информация.

В тази връзка госпожа Маркова информира посланика, че проектът на Споразумение между Правителството на Република България и Правителството на Азербайджанската република за взаимна защита и обмен на класифицирана информация е одобрен от Министерския съвет на Република България и се очаква уведомление от азербайджанската страна, за да може споразумението да бъде подписано.

Посланикът изрази своята готовност за съдействие и заяви, че Азербайджанската република отдава голямо значение на това подписване.

По-нататък по време на срещата госпожа Маркова представи дейността на Държавната комисия по сигурността на информацията в качеството й на Национален орган по сигурността на Република България.

Срещата се проведе в сградата на ДКСИ и протече в работна атмосфера.