Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Подписване на Споразумение между ...

Подписване на Споразумение между Правителството на Република България и Министерския съвет на Босна и Херцеговина за взаимна защита и обмен на класифицирана информация

Днес, 18 март 2011 год., в гр. Сараево се състоя церемония по подписване на Споразумение между Правителството на Република България и Министерския съвет на Босна и Херцеговина за взаимна защита и обмен на класифицирана информация. От българска страна Споразумението бе подписано от г-жа Цвета Маркова – председател на Държавната комисия по сигурността на информацията, а от страна на Босна и Херцеговина – от г-н Мате Милетич, ръководител на Националния орган по сигурността на Босна и Херцеговина.

На официалната церемония по подписването присъства г-н Андрей Трънски – посланик на Република България в Босна и Херцеговина.

Споразумението е резултат от консултации с представители на Босна и Херцеговина, състояли се през месец юни 2010 г. в гр. София. То регламентира защитата на класифицирана информация, която ще се обменя по повод сътрудничеството между страните във всички области на обществения живот.

Споразумението бе подписано в сградата на Парламента на Босна и Херцеговина.