Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Международна конференция за отбрана и ...

Международна конференция за отбрана и сигурност

Председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията г-жа Цвета Маркова ще открие Международната конференция за отбрана и сигурност, която ще се проведе на 27 май 2008 г. в зала „Пловдив” на Хотел Новотел Пловдив.

Форумът е организиран от Атлантическия клуб в България, Информационния център на НАТО в София, Сдружение „Джордж С. Маршал” – България съвместно с Министерство на отбраната, Министерство на икономиката и енергетиката, Държавна комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция за информационни технологии и съобщения и Представителство на Европейската комисия в България.

В работата на конференцията участие ще вземат: Президентът на Европейския парламент в периода 2002 – 2004 г.– г-н Пат Кокс, от Министерство на отбраната - г-н Николай Цонев - министър на отбраната, и неговите заместници - г-н Спас Панчев и г-н Иван Иванов; от Министерство на икономиката и енергетиката - г-н Петър Димитров- министърът на икономиката и енергетиката и г-жа Нина Радева – зам.-министър на икономиката и енергетиката; ген. Иван Дочев – секретар на Междуведомствения съвет по въпросите на военнопромишления комплекс и мобилизационната готовност на страната;  проф. Стефан Воденичаров – председател на Сдружение „Българска отбранителна индустрия”; проф. Любомир Иванов – председател на Атлантическия клуб в България; д-р Соломон Паси – председател на парламентарната комисия по външна политика и почетен президент на Атлантическия клуб; посланици и военни аташета; представители на международни и български фирми от отбранителната промишленост и високотехнологичния сектор.