Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Работна среща между председателя на ...

Работна среща между председателя на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова и извънредния и пълномощен посланик на Естония в Република България Н. Пр. господин Тоомас Кукк

На 07.03.2012 г. в гр. София председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията Цвета Маркова проведе работна среща с Н. Пр. г-н Тоомас Кукк – извънреден и пълномощен посланик на Естония в Република България.
 
По време на срещата г-жа Маркова представи дейността на Комисията в качеството й на национален орган по сигурността на Република България. Тя акцентира върху международната дейност на Комисията и по-специално – върху задълбочаването на отношенията между двете държави в областта на защитата и обмена на класифицирана информация.
 
Г-жа Маркова представи Учебния център на ДКСИ в гр. Банкя и кандидатурата му за регионален център за обучение на страните от Югоизточна Европа за целите на НАТО.

Посланик Кукк благодари за възможността да се запознае с дейността на Комисията и подчерта, че Естония ще подкрепи подобна инициатива, както и че двете държави биха могли да си сътрудничат успешно в области като киберзащитата.

Н. Пр. г-н Кукк изрази готовност за оказване на съдействие при бъдещо сътрудничество с представители на регионалния център на НАТО в Талин. Той осведоми г-жа Маркова, че експертите от този център с готовност ще споделят своя опит и знания с българските си колеги.

Двете страни заявиха своята готовност за сътрудничество.

Срещата се проведе в сградата на ДКСИ и протече в работна атмосфера.