Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Подписване на Споразумение за изменение на ...

Подписване на Споразумение за изменение на споразумението между Правителството на Република България и Правителството на Грузия за обмен и взаимна защита на класифицираната информация

На 1 април 2012 година в столицата на Грузия - Тбилиси, се състоя церемония по подписване на Споразумение за изменение на споразумението между Правителството на Република България и Правителството на Грузия за обмен и взаимна защита на класифицираната информация. От българска страна Споразумението бе подписано от госпожа Цвета Маркова – председател на Държавната комисия по сигурността на информацията /ДКСИ/. От грузинска страна Споразумението бе подписано от госпожа Ека Згуладзе – заместник-министър на вътрешните работи.

Споразумението допълва и изменя сключеното между страните през 2007 година.  То регламентира защитата на класифицирана информация, която ще се обменя по повод стратегическото сътрудничество между страните. Грузия отдавна изпълнява своите ангажименти към НАТО като страна-член на НАТО. В момента Грузия е страната извън Алианса, която участва във всички действия на НАТО.

На церемонията по подписването присъства министър-председателят на Република България господин Бойко Борисов.