Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Работна среща между председателя на ...

Работна среща между председателя на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова и извънредния и пълномощен посланик на Република Индия в Република България Н.Пр. господин Дивябх Манчанда

На 26 февруари 2010 година в София председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова проведе работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Република Индия в Република България Н. Пр. господин Дивябх Манчанда.

По време на срещата беше представена дейността на Държавната комисия по сигурността на информацията в качеството й на Национален орган по сигурността на информацията на Република България. Беше обсъден и проектът на споразумение за защита и обмен на класифицирана информация, връчен по дипломатически път на Република Индия.

Подчертана беше важната роля на подобен род споразумения, доколкото те установяват правната рамка за обмен и взаимна защита на класифицирана информация, необходима в процеса на сътрудничество в различни сфери на обществения живот, включително в областта на информационните технологии, в която Република Индия е една от водещите държави.

Господин Манчанда изрази интереса на индийската страна и се ангажира да предостави информация относно развитието на тяхната национална процедура по споразумението в най-кратък срок.

Двете страни потвърдиха своята готовност за сътрудничество.

Срещата се проведе в сградата на ДКСИ и протече в работна атмосфера.