Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Работна среща между председателя на ...

Работна среща между председателя на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова и извънредния и пълномощен посланик на Държавата Израел Н. Пр. господин Ноа Гендлер

На 22 декември 2009 г. в гр. София председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова проведе работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Държавата Израел Н. Пр. Ноа Гендлер.

По време на срещата господин Гендлер потвърди желанието на израелската страна, изразено в отправена до ДКСИ покана за среща с представители на израелското министерство на отбраната. Подчерта, че това е отлична възможност за обсъждане приложението на подписаното и действащо Споразумение за защита на класифицираната информация между Правителството на Република България и Правителството на Държавата Израел/Израелското министерство на отбраната. Изрично отбеляза, че подобен род срещи имат знакова роля за затвърждаване и развитие на традиционно добрите отношения между двете държави.

Госпожа Маркова от своя страна също потвърди готовност за взаимодействие и развитие на сътрудничеството и благодари за проявеното внимание.

Срещата се състоя в сградата на ДКСИ и протече в работна атмосфера.