Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Официално откриване на 23-тата годишна ...

Официално откриване на 23-тата годишна работна среща на Многонационалната работна група по индустриална сигурност

Днес, 04.09.2008 г. в 09.00 часа в гр. София, хотел “Радисън” официално беше открита 23-тата годишна среща на Многонационалната работна група по индустриална сигурност /MISWG/, чийто домакин тази година е Република България в лицето на Държавната комисия по сигурността на информацията /ДКСИ/. В MISWG участват представители на 27 държави членки на НАТО и ЕС, както и на Швейцария.

Целта на тази работна група е представяне на националните законодателства и практики на страните-членки в областта на индустриалната сигурност на класифицираната информация, с оглед тяхното усъвършенстане и постигане на единни стандарти при защитата на класифицираната информация.

Ежегодните срещи на MISWG допринасят за разширяване и задълбочаване на сътрудничеството между  държавите в различни области на обществения живот.

Срещата беше открита от председателя на ДКСИ  г-жа Цвета Маркова. Приветствие към участниците отправи заместник министър-председателят на Република България и министър на образованието и науката г-н Даниел Вълчев. Гости на откриването бяха и директорът на служба “Военна информация” генерал-майор Пламен Студенков, зам.-директорът на Национална разузнавателна служба бригаден генерал Людмил Ангелов, главният секретар на Министерство на отбраната г-н Пламен Петков, директорът на Института по металознание и председател на сдружение “Българска отбранителна индустрия” проф. Стефан Воденичаров.

В тазгодишното заседание на работната група от страна на НАТО и ЕС участие взеха съответно
г-н Ролф Ултес и г-н Мишел де Волф.
След известно прекъсване в работата на MISWG се включиха и представители на Турция.

В рамките на срещата е открито изложение на български търговски дружества, работещи в областта на отбранителната индустрия.

Работата на MISWG ще продължи и в утрешния ден.