Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Тридесета годишна среща на Многонационалната ...

Тридесета годишна среща на Многонационалната работна група по индустриална сигурност (MISWG)

В периода 31 август – 03 септември 2015 г. в град Тел Авив се проведе Тридесетата годишна среща на Многонационалната работна група по индустриална сигурност (Multinational Industrial Security Working Group – MISWG). Домакин на тазгодишната среща бе Дирекцията за сигурност и отбрана към Министерство на отбраната на Държавата Израел.

От страна на Държавната комисия по сигурността на информацията  участие взе Председателят на ДКСИ и експерт от дирекция „Правна и международноправна дейност“.

Министърът на отбраната на Израел отправи приветствие към участниците и подчерта значението на форума като инициатива, която укрепва сътрудничеството между държавите в усилията за справяне с предизвикателствата пред сигурността.

Заседанието бе насочено към актуализиране на работни документи на MISWG. Създадена бе нова работна група, чиято дейност ще бъде насочена към разработване на документи относно оценка на рисковете за сигурността на класифицираната информация при участие на чуждестранни компании в контекста на индустриалната сигурност.

Срещата на MISWG през 2016 г. ще бъде под домакинството на Националния орган по сигурността на Кралство Швеция.