Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Приключи 23-тата годишна работна среща на ...

Приключи 23-тата годишна работна среща на Многонационалната работна група по индустриална сигурност

В периода 3 - 5 септември 2008 г. в гр. София, хотел “Радисън” се проведе 23-тата годишна среща на Многонационалната работна група по индустриална сигурност /MISWG/, чийто домакин тази година беше Република България в лицето на Държавната комисия по сигурността на информацията.

В срещата на MISWG участваха представители на 26 държави-членки на НАТО и ЕС, както и на Швейцария.

Срещата беше открита от председателя на ДКСИ  г-жа Цвета Маркова. Приветствие към участниците отправи заместник министър-председателят на Република България и министър на образованието и науката г-н Даниел Вълчев.
В тазгодишното заседание на работната група от страна на НАТО и ЕС взеха участие съответно г-н Ролф Ултес и г-н Мишел де Волф, които изнесоха презентации по актуални въпроси на индустриалната сигурност в рамките на двете международни организации.

Презентации бяха изнесени и от представителите на Швейцария - Перспективи за европейската индустриалната сигурност, Унгария – Процедури по индустриална сигурност в Унгария и Италия – Новитете заплахи за информационната сигурност.

В рамките на срещата се проведе изложение на български търговски дружества от военно-промишления комплекс и сферата на сигурността.

Следващата 2009 година домакин на MISWG ще бъде Канада.