Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Работна среща между председателя на ДКСИ ...

Работна среща между председателя на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова и извънредния и пълномощен посланик на Република Македония в Република България Н. Пр. господин Благой Ханджиски

На 28 февруари 2011 година в София председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова проведе работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Република Македония в Република България Н. Пр. господин Благой Ханджиски.

По време на срещата беше представена дейността на Държавната комисия по сигурността на информацията в качеството й на Национален орган по сигурността на Република България.

От своя страна Негово превъзходителство господин Ханджиски благодари за поканата и подчерта, че е запознат с добрата организация на дейността на Комисията. Той също така посочи, че е много важно сътрудничеството между Националните органи по сигурността на двете държави, тъй като опитът на Държавната комисия по сигурността на информацията е много полезен за Националния орган по сигурността на Република Македония.

Госпожа Маркова поясни, че през тази година ще има конкретен повод за обмяна на опит, защото през месец май предстои провеждане на Регионална конференция на Националните органи по сигурността на държавите от Югоизточна Европа, организирана съвместно от Държавната комисия по сигурността на информацията и Съвета по регионално сътрудничество. Това ще бъде първата по рода си такава среща, на която всяка държава ще има възможност да каже пред какви предизвикателства и проблеми е изправена.

Госпожа Маркова също така поясни, че е предвидено на Конференцията да бъдат поканени представители на НАТО и ЕС.

Негово превъзходителство господин Ханджиски изрази своето одобрение към инициативата, както и своята готовност за съдействие. Той каза, че Република България дава пример в региона като държава, която може да организира международни събития на високо ниво.

Двете страни изразиха своята готовност за сътрудничество.

Срещата се проведе в сградата на ДКСИ и протече в работна атмосфера.