Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Работна среща между председателя на ...

Работна среща между председателя на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова и посланика на Република Корея в Република България господин Ким Мьонг-джин

На 07 октомври 2009 г. в гр. София председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова проведе работна среща с посланика на Република Корея в Република България господин Ким Мьонг-джин.

По време на срещата беше обсъдено предстоящото държавно посещение на Президента на Република България, господин Георги Първанов в Република Корея. Предвижда се, по време на посещението госпожа Цвета Маркова да подпише от името на Правителството на Република България, договореното и утвърдено с решение на Министерския съвет, Споразумение между Правителството на Република България и Правителството на Република Корея за обмен и защита на класифицирана военна информация. Уточнени бяха техническите въпроси по подготовката на текстовете и церемонията по подписване.

Госпожа Маркова и господин Мьонг-джин взаимно потвърдиха своята готовност за продължаване на традиционно доброто сътрудничество между двете страни.

Срещата се състоя в сградата на ДКСИ и протече в работна атмосфера.