Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Проведена среща на Експертна работна група ...

Проведена среща на Експертна работна група на Националните органи по сигурността на държавите от Югоизточна Европа, членки на Съвета за регионално сътрудничество (SEENSA)

На 29 март 2018 г. в Любляна, Република Словения, се проведе среща на експертна група на Националните органи по сигурността на държавите от Югоизточна Европа, членки на Съвета за регионално сътрудничество – SEENSA.

SEENSA е специализиран регионален формат за сътрудничество в сферата на сигурността за органи за национална сигурност и е фокусиран в повишаване сътрудничеството между националните органи по сигурността в Югоизточна Европа.

Домакин на срещата бе Правителственото бюро на Република Словения за защита на класифицираната информация. На конференцията присъстваха представители на Националните органи по сигурността на държавите от Югоизточна Европа и представители на Съвета за регионално сътрудничество. От страна на Държавната комисия по сигурността на информацията участие взеха експерти от дирекция „Правна и международноправна дейност“.

По време на срещата бе обсъдено развитието на сигурността в региона, обменена бе информация и добри практики на държавите.

Фокусът на срещата бе персоналната сигурност, включително съзнанието за сигурност. Срещата доведе до практически препоръки за подобряване практиката в областта на персоналната сигурност.

Следващата среща на SEENSA във формат „Ръководители“ ще се проведе в Република Словения през септември 2018 г.