Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Участие на представители на ДКСИ в 9-та ...

Участие на представители на ДКСИ в 9-та среща на ръководителите на Националните органи по сигурността на държавите от Югоизточна Европа, членки на Съвета за регионално сътрудничество (SEENSA)

На 24 октомври 2019 г. в Тирана, под домакинството на албанския Национален орган по сигурността се проведе 9-та среща на ръководителите на Националните органи по сигурността на държавите от Югоизточна Европа, членки на Съвета за регионално сътрудничество (SEENSA). Присъстваха ръководители и представители на НОС на Република Албания, Босна и Херцеговина, Република България, Република Гърция, Република Косово, Република Северна Македония, Република Молдова, Република Словения, Черна гора и Съвета за регионално сътрудничество.

Участниците приеха документ „Бъдещ обхват на сътрудничеството“ и се обединиха около заключението, че в рамките на SEENSA 2020 година ще бъде посветена на задълбочаване на сътрудничеството в областта на индустриалната сигурност и киберсигурността. Съветът за регионално сътрудничество, чрез водещите тематични работни групи „Обучение“, „Индустриална сигурност“ и „Киберсигурност“, заяви готовност да подпомогне провеждането на съвместни обучения за усвояване на добри практики по теми от взаимен интерес.

Домакин на десетата SEENSA среща през 2020 г. във формат „Ръководители“ ще бъде НОС на Република България.