Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Второ заседание на Работната група на ...

Второ заседание на Работната група на експерти от Националните органи по сигурността на информацията на държавите от Югоизточна Европа (SEENSA), членки на Съвета за регионално сътрудничество

На 28.03.2012 г. в резиденция «Бояна» се проведе Второто заседание на Работната група на експерти от Националните органи по сигурността на информацията на държавите от Югоизточна Европа (SEENSA), членки на Съвета за регионално сътрудничество. През май 2011 година в София Държавната комисия по сигурността на информацията като Национален орган по сигурността на информацията  постави началото на процеса на срещи на ръководителите на Националните органи по сигурността на информацията.

Участие във Второто заседание на Работната група взеха представители на Генералния секретариат на Съвета на Европейския съюз, на Регионалния съвет за сътрудничество, на Националните органи по сигурността на Албания, Хърватска, Македония, Молдова, Сърбия, Словения, UNMIK.

На заседанието беше обсъден проект на документ „Обхват на сътрудничеството във формат SEENSA”, който е добра основа за създаване на “Пътна карта” за бъдеща ползотворна съвместна работа. 
 
На това заседание на Работната група се подготви и провеждането на Втората среща на ръководителите на Националните органи по сигурността на информацията в Словения в периода 5-7 май 2012 година.