Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Подписване на Споразумение между ...

Подписване на Споразумение между Правителството на Република България и Правителството на Република Турция в областта на сигурността на военната индустрия

На 20 март 2012 год., в гр. Анкара, Турция бе подписано Споразумение между Правителството на Република България и Правителството на Република Турция в областта на сигурността на военната индустрия. Церемонията по подписването бе в рамките на официалното посещение на Министерския съвет на Република България в Анкара за провеждане на съвместно правителствено заседание. От българска страна Споразумението бе подписано от г-жа Цвета Маркова – председател на Държавната комисия по сигурността на информацията, а от турска страна – от генерал-майор Нихат Кюкмен – заместник - секретар на Министерството на националната отбрана.  

Споразумението е резултат от консултации с представители на Националния орган по сигурността на Министерството на отбраната на Република Турция, състояли се през месец януари 2012 год. в гр. София. Споразумението регламентира защитата на класифицираната информация, която ще се обменя по повод сътрудничеството между страните в областта на военната индустрия.