Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Работна среща между председателя на ...

Работна среща между председателя на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова и извънредния и пълномощен посланик на Социалистическа република Виетнам в Република България Н. Пр. господин Чан Ван Тхин

На 14 септември 2011 г. в София председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова проведе работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Социалистическа република Виетнам в Република България Н. Пр. господин Чан Ван Тхин.

Поводът за срещата беше предстоящото посещение на делегация на Виетнам в Република България в периода 27-29 септември 2011 г. във връзка с провеждането на експертни разговори за сключване на двустранно споразумение за защита и обмен на класифицирана информация между правителствата на двете държави.

Негово превъзходителство господин Ван Тхин изрази надежда, че експертните разговори ще приключат успешно, както и своето задоволство от положителното развитие на двустранните отношения между двете държави в областта на класифицираната информация.

От своя страна госпожа Маркова подчерта важната роля на подобен род споразумения, тъй като те установяват правната рамка за сътрудничество в различни области на обществения живот, които налагат обмен на такава информация.

Тя също така потвърди готовността на ДКСИ във връзка с организацията на посещението на виетнамската делегация.

Срещата се проведе в сградата на ДКСИ и протече в работна атмосфера.