Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Цвета Маркова връчи награди на медии и ...

Цвета Маркова връчи награди на медии и журналисти

Председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията Цвета Маркова връчи отличията на медиите и журналистите, които са отразявали обективно и професионално нейната дейност през изтичащата 2008 година.

На тържествена церемония в зала „Тържествена” на Централния военен клуб се събраха представители на централния и местен печат, на телевизиите и радиостанциите.

Държавната комисия за сигурността на информацията учредява за първа година награда за медии и журналисти, които отразяват нейната дейност, заяви Цвета Маркова. Само на пръв поглед е парадоксално, че комисията, която е призвана да опазва тайните и да защитава сигурността на информацията, учредява награда за медийно отразяване, допълни тя.

Грамоти получиха представителите на вестниците „Труд”, „24 часа” и главният редактор на „Стандарт” Славка Бозукова. Отличени с грамоти са Българската национална телевизия, Би Ти Ви и Нова телевизия. Генералните директори на Българската телеграфна агенция  Максим Минчев, на Българското национално радио  Валерий Тодоров и на „Дарик радио” Радосвет Радев, лично взеха грамотите за отличени медии. Агенция „Фокус” също се нареди сред номинираните.

Десет журналисти от централните медии са избраниците, грабнали наградата на комисията „Лъв с ключ”. Това са Бойко Василев, Вяра Анкова и Григорий Недялков от БНТ, Габриела Наплатанова и Николай Бареков от Би Ти Ви, Цветанка Ризова от „Нова телевизия”, Митко Димитров от Радио „София”, Даниела Стойнова от БНР и Иван Димов от в. „Труд”. Зорка Тошева, автор на документалния филм по повод отбелязването на 5 години ДКСИ, също прие приза „Лъв с ключ”.