Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Работна среща между Държавната комисия по ...

Работна среща между Държавната комисия по сигурността на информацията и представители на дирекция „Сигурност” към Европейската комисия

На 21-22 май 2008 г. на работно посещение в Република България бяха представители от дирекция „Сигурност” към Европейската комисия – г-н Едуардо Кано Ромеро и г–н Алфонсо Балестерос Мартинес. Целта на визитата беше развитие и задълбочаване на сътрудничеството и взаимодействието между Държавната комисия по сигурността на информацията  и дирекция „Сигурност” към Европейската комисия.

Посещението спомогна за запознаване с функциите, задачите и непосредствената административна дейност на двете институции. В хода на дискусиите бяха обсъдени въпроси по защита на класифицираната информация на ЕС. Акцент в срещата беше поставен върху принципите и процедурите в областта на персоналната и индустриалната сигурност.

По време на визитата си, гостите посетиха Държавна агенция „Национална сигурност”, където също бяха дискутирани въпроси от областта на сигурността на информацията.