Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Цвета Маркова участва в престижен форум в ...

Цвета Маркова участва в престижен форум в Албания

Председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията г-жа Цвета Маркова ще изнесе доклад на тема „Правни аспекти на борбата с корупцията и организираната престъпност в Република България” по време на втория ден от престижния Трети годишен симпозиум, организиран от Кранс Монтана Форум (Crans Montana Forum) в албанската столица Тирана. Докладът на г-жа Маркова е включен в сесията, посветена на „Предизвикателствата на вътрешната и глобалната сигурност в Югоизточна Европа”.

Международният симпозиум под патронажа на албанския министър-председател Сали Бериша бе открит вчера. Организаторите поставят във фокуса политико-икономическата среда в Албания като кандидат-член на НАТО.

В рамките на три дни от 15 до 17 май 2008 г. представители на европейския политически, финансов и делови елит обсъжда въпроси, свързани с вътрешната и глобалната сигурност, пазара на инвестиции и нормативната база, стратегиите на енергетиката и Югоизточна Европа, телекомуникациите и информационните технологии, туристическата индустрия и екологията.