Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Председателят на ДКСИ г-жа Цвета Маркова се ...

Председателят на ДКСИ г-жа Цвета Маркова се срещна с Н.Пр. г-н Дражен Вуков-Цолич, Извънреден и Пълномощен посланик на Република Хърватия

Председателят на ДКСИ г-жа Цвета Маркова се срещна с Н. Пр. г-н Дражен Вуков-Цолич, Извънреден и Пълномощен посланик на Република Хърватия в София на 18 януари 2008 г.

Г-жа Цвета Маркова и посланик Дражен Вуков-Цолич са изразили традиционно доброто сътрудничество между Националните органи по сигурността на информацията между двете страни и са очертали перспективите за развитие на двустранните ни отношения през годината.

От българска страна е отправена покана за посещение през втората половина на февруари или първата половина на март 2008 в София на хърватска делегация от специалисти, с които да бъдат обсъдени въпросите и договорени условията за подписване на двустранно Споразумение за взаимна защита и обмен на класифицирана информация.

Изразена е надежда, че като резултат от активната работа и усилията и на двете страни върху покриване на стандартите на НАТО през април 2008 г. Република Хърватия ще получи покана за пълноправно членство в НАТО.