Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Работна среща между председателя на ...

Работна среща между председателя на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова и извънредния и пълномощен посланик на Република Хърватия Н. Пр. Госпожа Даниела Баришич

На 06 март 2009 г. в гр. София председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова проведе работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Република Хърватия Н. Пр. Даниела Баришич.
По време на срещата беше представена дейността на Държавната комисия по сигурността на информацията. Беше обсъден и въпросът с предстоящото влизане в сила на подписаното през месец септември 2008 г. двустранно Споразумение между Правителството на Република България и Правителството на Република Хърватия за взаимна защита и обмен на класифицирана информация. Госпожа Баришич изрази желание за продължаване и задълбочаване на традиционно доброто сътрудничество между двете страни в областта на защитата на класифицираната информация, а и в други сфери на обществения живот.
Госпожа Маркова от своя страна също потвърди готовност за взаимодействие и оказване на необходимата подкрепа на хърватската страна по пътя към Европейския съюз и НАТО и благодари за проявеното внимание.
Срещата се състоя в сградата на ДКСИ и протече в приятелска атмосфера.