Намирате се в: Начало > Новини и обяви > Новини > Работна среща между председателя на ...

Работна среща между председателя на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова и извънредния и пълномощен посланик на Република Азербайджан Н. Пр. господин Елман Зейналов

На 14 декември 2009 г. в гр. София председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията госпожа Цвета Маркова проведе работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Република Азербайджан Н. Пр. Елман Зейналов.

По време на срещата госпожа Маркова представи дейността на Държавната комисия по сигурността на информацията, като Национален орган по сигурността на информацията. Беше обсъден и въпросът относно възможностите за започване на подготвителни действия за изработване на проект на двустранно споразумение за обмен и защита на класифицирана информация. Посланик Зейналов изрази интереса на азербайджанската страна към сключване на такова Споразумение с Република България, като изрично подчерта, че подписването на споразумение с подобен характер в рамките на една бъдеща визита на високо ниво, ще бъде своеобразен символ на добрите отношения между двете държави. Пое ангажимент да установи кой е органът в Република Азербайджан, осъществяващ функции, аналогични на правомощията на ДКСИ и да съдейства за установяване на преки отношения с ДКСИ.

Госпожа Маркова от своя страна също потвърди готовност за взаимодействие и развитие на сътрудничеството и благодари за проявеното внимание.

Срещата се състоя в сградата на ДКСИ и протече в работна атмосфера.